Summer holiday.


Firar dagen med att sväva ut i kulinarisk kreativitet. Resulterar i cupcakes, hemmagjord juice och gratinerade grönsaker. Allting kantat av en musikalisk nostalgitripp och trevligt sällskap.


Land locked blues.

Hemtentan har uppbådat sådan ångest att jag de senaste dagarna helt valt att ignorera den. Nu har jag 23,5 timmar på mig att fullborda den. Jag frågar mig själv om jag inte åsamkat mig själv mer lidande genom att skjuta den framför mig.

Idag är en typisk sån där dag som får folk att begå självmord. Droppen som får bägaren att rinna över, så att säga. Det är kallt, grått och fuktigt. Och söndag. Får ett sms med en bild som borde tryckas upp i kolossala mängder och sättas upp över hela Sverige den här tiden på året för att motverka ovannämnda effekt. En bild på en valross med texten: Valrossen - Som en vampyr, men häftig. Strålande.

Dagens bästa är självklart kvinnan på stan som haffar tag i mig och frågar vart jag inhandlat min vackra sjal. Svar: Vitryssland. Äntligen har jag fått stoltsera på uppmaning av en främling!

We'll all float on.

Lördag, återigen. Är det inte alltid lördag? Är så trött så det känns mer som en torsdag. Eller kanske en sån där måndag efter att man klämt in för mycket aktiviteter över helgen bara för att man är ledig och kan. Eller kanske en tisdag som känns så långt borta från frihet och roligheter. Det hade kunnat vara vilken dag som helst för dagarna tycks flyta ihop på sistonde.





Oliver ringer och frågar vad jag vill förtära för alkoholhaltig dryck dagen till ära. Folköl, givetvis. När han sedan anländer med starköl och säger: ”Alltså, jag hittade ingen folköl på systembolaget” kan man ju inte göra annat än att le åt denna underbara människa.

Here comes the sun.

Vaknar i tid och får uppleva hur mörkret sakta ger efter för ljuset. Är på så gott humör att en ny spellista med titeln ”God morgon!” blir till av bara farten. Unnar mig en ljuvlig och näringsrik frukost och tar mig tid att njuta. Väljer te istället för kaffe. Lugnet verkar som en sköld mot fasan som alltid infinner sig när jag läser tepåsens visdomsord – budskapen som alltid talar direkt till Mig. Orden idag lyder: Just do not let someone fall. Rycker på axlarna och skrattar lite, trots att jag om en timme befinner mig på klätterklubben och verkligen kan låta någon falla. Inget bekommer mig en dag.

I dagarna fyra.

Har behandlat ämnet fattigdom i dagarna fyra. Jag kan inte påstå att det skapat mig någon sorts djupare insikt i ämnet dock. Min ståndpunkt står fast – fattigdom är ett sinnestillstånd. Bristande ekonomiska resurser, avsaknad av biologiska förnödenheter såsom vatten, utsatthet är bara beståndsdelar. Att knyta fattigdom till endast fysiska behov är en otrolig förenkling. Fattigdom är en känsla. En avsaknad. En längtan. Alla kan vi vara fattiga. Missförstå mig inte och tro att jag romantiserar bilden av fattigdom och till intet gör nödställda människor.  Jag säger snarare motsatsen. För att gå till botten med fattigdom kan vi inte bara bistå med det nödvändigaste – vatten, mat och tak. Vi måste även se till att ge dessa människor en känsla av hopp och egenvärde.

A vision of a gentle coast.

Mindre observationer, mer diskussioner. Spenderar dagen hos Oliver i lägenheten som för tankarna till ett hotellrum, på eget incitament. Vi utbyter idéer kring fattigdom och globalisering som pingisbollar på de gröna borden. Men våra tankar glider snabbt ifrån ämnet till mer värmande diskussioner. Vi pratar om kärleken, om lyckliga dagar. Om män i underkläder. Vi kommer egentligen inte fram till något avgörande. Men vi skrattar och ler och det är väl det som i slutändan spelar någon roll.

RSS 2.0