Dragon Quorn
Igår slängde jag ihop något som blev så gudomligt gott att jag måste dela med mig av det till er! Dessvärre blev det inga tjusiga bilder så ni får hålla till god med text. Rätten bestod av en typ Quorngryta som jag serverade med potatis och en enkel sallad bestående av en salladsblads-blanding från ICA, tomat, gruka, oliver och paprika. Hoppas ni tycker detta smakar lika bra som jag!
Dragon Quorn
Ingredienser (ca 3 portioner):
½ frp Quornbitar/tofu för vegan
1 gul lök
1 klyfta vitlök
150 gram färska sockerärtor
2 dl havre/soya matlagningsgrädde
½ grönsaksbuljongtärning
rivet citronskal ca ½ citron
en skvätt vitt matlagningsvin
dragon
vit- och svartpeppar
salt
Gör såhär:
Hacka löken och fräs tillsammans med Quornbitarna/tofun. Krydda med dragon, salt och peppar. När det fått lite färg häll på grädden, vinet och smula ner buljongtärningen, kläm ner vitlöken och riv ner citronskalet. Låt stå och puttra under lock. Koka upp vatten vid sidan om och häll det kokande vattnet över sockerärtorna som får stå i detta tills servering. Innan servering vänder du i sockerärtorna och kryddar eventuellt lite till.
Kommentera